Ο Φάρος της Πολυαίγου

Οργανώσαμε για εσάς και την παρέα σας μια συναρπαστική κρουαζιέρα στην πανέμορφη Πολύαιγο, το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων που περιβάλλεται από τιρκουάζ νερά τα οποία καταλήγουν σε χρυσαφένιες αμμουδερές παραλίες.

Η εκδρομή ξεκινάει με ένα πέρασμα έξω από τα απόκοσμα Γλαρονήσια. Οι συγκεκριμένες βραχονησίδες είναι δημιουργήματα της ηφαιστειακής λάβας, που παγώνοντας απότομα, τους έδωσε αυτούς του ιδιαίτερους σχηματισμούς. Η μοναδική ομορφιά δεν αποτυπώνεται με λόγια παρά μόνο βλέποντάς τα από κοντά, αποκλειστικά διά θαλάσσης.

Η περιήγησή μας συνεχίζεται προς την παραλία της Πούντας, όπου και κάνουμε την πρώτη στάση για μια βουτιά. Ακολουθούν τα Γαλάζια Νερά, μια παραλία που το όνομά της μιλάει από μόνο του. Το σπάνιο χρώμα της θάλασσας σε συνδυασμό με την απόλυτη ηρεμία και την ομορφιά του όλου περιβάλλοντος, όχι μόνο θα σας προκαλέσουν συναισθήματα δέους αλλά δε θα “ζηλέψετε” ποτέ ξανά πρωταγωνιστές ταινιών σε εξωτικά νησιά.

Ο τελικός προορισμός μας είναι ο γραφικός κόλπος του Φάρου. Ο φάρος της Πολυαίγου δεσπόζει περήφανα στην κορυφή του λόφου, και από κάτω τα κρυστάλλινα νερά του καταλήγουν σε μία υπέροχη αμμώδη παραλία. Απολαμβάνοντας τις ανέσεις του σκάφους μας θα θαυμάσετε το μαγικό τοπίο, θα κολυμπήσετε και θα εξερευνήσετε το βυθό με τα χαρακτηριστικά μεγάλα άσπρα βότσαλα. Κατά την παραμονή μας στον κόλπο του Φάρου, πιθανόν να έχουμε τη χαρά να  συναντήσουμε τα αγριοκάτσικα της Πολυαίγου τα οποία επισκέπτονται τη μικρή λίμνη που υπάρχει εκεί για να δροσιστούν και να ξεδιψάσουν.

Η Πολύαιγος θεωρείται αυθεντικός βιότοπος και έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα Νatura 2000. Έχει πάρει το όνομά της από τις “πολλές αίγες” που όμως δεν είναι οι μοναδικοί “κάτοικοι” του νησιού, αφού ανά περιόδους το επισκέπτονται και οι αγαπημένες φώκιες Μονάχους-Μονάχους για να γεννήσουν τα μικρά τους.

Οι κρουαζιέρες μας

Επιλέξτε μία απο τις κρουαζιέρες που προτείνουμε ή εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε μαζί την ιδανική εκδρομή για εσάς.

Δείτε όλες τις κρουαζιέρες